Zaagcactus

De naam van deze plant verraadt haar uiterlijk, zij heeft haar naam te danken aan de vorm van de bladeren, die eruit zien als zaagjes. Zij begint als een gezellige sprietjes plant en kan bij de juiste verzorging uitgroeien tot een schitterende hangplant. De officiele naam van zaagcactus is Epiphyllum Anguliger. 

De beste plek voor mijn zaagcactus

Bij een cactus denk je natuurlijk als allereerst aan de woestijn en volle zon. Raar maar waar, deze cactussoort kan niet goed tegen fel zonlicht en een droge grond. In tegendeel zelfs. De zaagcactus gaat het lekkerst in de halfschaduw en als de (cactus pot)grond een beetje vochtig blijft. Zorg ervoor dat deze plant het niet kouder krijgt dan 10 graden. 

Zaagcactus water geven

Deze plant houdt van niet te veel water, de grond moet niet uitdrogen maar ze mag ook niet te nat worden. Dit komt neer op ongeveer één keer per twee weken water geven in de winter en in de zomer één keer per week . Plantenvoeding heeft ze niet nodig maar, maakt het zou haar bladeren wel mooier groen maken als zij dit af en toe krijgt. Gebruik hiervoor in de lente en zomer eens per maand speciale cactus plantenvoeding. In de herfst en winter gaat zij op dieet en nuttigt alleen water.

online stekjes kopen

Zaagcactus stekken

Als je deze plant wilt stekken moet je dit op een specifieke manier doen.

  1. Knip op het smalle gedeelte van het blad een stuk af van ongeveer 10 centimeter.
  2. Laat dit stuk een dag of vier drogen.
  3. Zet dit stuk blad vervolgens rechtop in een potje met droge grond en geef haar telkens een heel klein beetje water.
  4. Na een maand of 7-12 heb je een nieuwe kamerplant.

 

Verder goed om te weten

  • In oktober en november kan deze plant kleine crèmekleurige bloemetjes krijgen die naar vanille ruiken. In de avond gaan de bloemetjes open en na 12 uur vallen ze er alweer vanaf. Wees dus snel met je foto's als je ze vast wil leggen!
  • De zaagcactus groeit heel snel en gemakkelijk, ze gaat er het beste op om in een grotere pot  gezet te worden als ze begint uit te dijen zodat ze daar lekker de ruimte voor heeft.
  • De zaagcactus wordt ook weleens zigzagcactus genoemd vanwege de golvende bladeren.
  • Snoeien kan bij deze plant heel gemakkelijk, knip de bladeren gewoon op de lengte die je wilt hebben, klaar.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd