Epipremnum N'joy

Heb je geen groene vingers maar wil je wel een plant? Dan is deze dame echt wat voor jou! De Epipremnum hoort bij de Araceae familie en komt oorspronkelijk uit Zuid Oost Azië, Indonesië en de Salomonseilanden. Zij groeit daar als slingerplant langs bomen in tropische regenwouden. In Nederland is zij bekend als hangplant, groen met wit en verschilt verder per plant qua uiterlijk.

De beste plek voor mijn Epipremnum N'joy

Deze plant doet het goed in de badkamer, vooral decoratief, maar ze werkt ook luchtzuiverend. Zorg ervoor dat ze het niet kouder krijgt dan 15 graden en dat ze niet in het donker staat maar ook niet volop in het licht. Net er tussen in is dus perfect!

stekje kopen Epipremnum N'joy  

Epipremnum n'joy water geven

Eens in de 10 á 14 dagen wat water geven is voor deze plant meer dan voldoende. Zeker als je haar in de badkamer hebt hangen, waar het vochtig is.
Als de blaadjes een beetje slap worden geef dan wat extra water en ze zal zienderogen opknappen. Ze heeft het liefst regenwater omdat daar wat extra voedingswaarden in zitten, maar kraanwater kan ook.

Zorg ervoor dat de potgrond een beetje vochtig blijft maar laat haar voeten niet te nat worden, daar kan wortelrot van ontstaan en kan zij aan komen te overlijden. In de winter heeft ze wat minder water nodig dan in de zomer.

Epipremnum n'joy stekken

Je kunt de Epripremnum op water stekken, maar ook in de grond. Gebruik voor het stekken in potgrond gewone universele potgrond. Aan de moederplant groeien luchtwortels, dat ziet eruit als een klein bruin knopje. Eén zo'n knopje, een blaadje en een stukje stengel is al genoeg om te kunnen stekken. Knip dit ensemble af en zorg ervoor dat minstens één luchtwortel onder water of in de grond zit. Als je er een grote plant van wilt maken gebruik dan meerdere luchtwortels maar niet te veel bladeren, dat kost de plant teveel energie. Het is ook mogelijk zonder blad te stekken alleen heeft ze dan wat meer tijd nodig. Als de plant echt duidelijk wortels heeft gekregen, kan je het stekje oppotten.

online stekjes kopen

Verder goed om te weten

  • In tropische regenwouden wordt deze plant gegeten door hagedissen en andere reptielen maar als mens moet je deze plant zeker niet consumeren.
  • Als deze plant in het donker staat verdwijnen langzamerhand haar witte vlekken. Je kan haar dus op een lichtere plek zetten als je ziet dat de bladeren donkerder beginnen te worden.
  • Door de plant te sproeien kun je haar lekker verwennen en zorg je er meteen voor dat ze stofvrij blijft.
  • Als je wilt kan je deze plant dus ook laten klimmen zoals ze van origine ook deed. Meestal zien we haar in het interieur als hangplant.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd