Oxalis Triangularis

Dit plantje wordt ook wel de Geluksklaver of Vlinderplant genoemd. Het is een seizoensplant en komt in de lente te voorschijn en verdwijnt weer in de herfst. 's avonds vouwt zij haar bladeren dicht en 's ochtends opent zij haar bladeren weer. Dit is de enige eetbare plant uit het stekjesabonnement! De blaadjes kan je als smaakversterker door de salade doen. 
Doe het echter niet te vaak want dan hou je geen plantje meer over. 

online stekjes kopen

De beste plek voor mijn Oxalis Triangularis

Deze plant houdt niet van uitersten en bivakkeert het liefst in het midden; niet te heet en ook niet in de vrieskou. Ze staat veelal buiten maar er zijn  ook varianten van deze plant die als binnenplant worden gehouden. Ze houdt van veel licht, hoe lichter hoe beter maar niet in de volle middagzon.
In de winter vind de Oxalis Triangularis het lekker in een niet verwarmde kamer te zijn die wel vochtvrij is.

Geluksklaver water geven

Oxalis Triangularis wil tussen de lente en de herfst graag in een vochtige grond staan maar niet helemaal doorweekt en kan stofvrij gehouden worden door regelmatig de blaadjes te sproeien. Tijdens haar winterslaap heeft zij minimaal water nodig en verliest zij haar blaadjes. In de lente komen die gewoon vanzelf weer te voorschijn. Tijdens de bloei (waarbij er hele gezellige bloemetjes tevoorschijn komen) gaat ze het lekkerst op wekelijks wat plantenvoeding.

Oxalis Triangularis stekken

Na een tijdje wordt deze plant minder mooi en kun je haar uit de pot halen. Er zitten dan in de grond een soort hele kleine knolletjes die kunnen uitbloeien tot nieuwe planten. Als dat is wat je wilt bereiken stop de knolletjes dan met een paar tegelijk in andere grond zodat ze weer met een schone lei kunnen beginnen en op kunnen groeien tot schitterende planten.

Verder goed om te weten

  • Als de plant te heet wordt gaan de blaadjes hangen dus zet haar niet vlak naast de kachel.
  • Deze plant wordt niet heel hoog, ze hoeft niet gesnoeid te worden alleen vind ze het wel fijn als de dode blaadjes af en toe worden weggehaald.
  • Als de aarde waar deze plant in staat te nat wordt, kun je gaatjes maken in de grond zodat het water beter kan weglopen of de potgrond mengen met wat zand waardoor het beter draineert.
  • Als je deze plant buiten hebt staan kun je haar in de winter in een pot binnen zetten zodat ze niet doodgaat van de kou.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd