Chinees Lantaarnplantje

De officiële naam van het Chinees Lantaarnplantje is Ceropegia Woodii. Ook wordt hij wel String of Hearts genoemd vanwege de hartvormige bladeren. Het is een gemakkelijk plantje om te verzorgen.

 

Wat is de beste plaats voor de String of Hearts?

Je zou het niet zeggen, maar het Chinees Lantaarnplantje is eigenlijk een vetplantje. Daarom kan je dus zeggen dat hij ongeveer dezelfde verzorging nodig heeft. Een paar uur zon per dag vindt het Chinees Lantaarnplantje geen probleem, maar het is geen must. Wel moeten alle planten die geen zon gewend zijn, even wennen aan de zon. Dus wanneer je hem besluit te verplaatsen naar een iets zonnigere plaats, dan is het wijs hem elke dag iets langer in de zon te zetten tot hij er een hele dag kan staan.


Hoeveel water heeft het Chinees Lantaarnplantje nodig?

Allereerst is het goed om te weten dat het Chinees Lantaarntje het liefst van onderaf drinkt. Dus het is aan te raden dit plantje in een binnenpotje te houden. Dit plantje heeft een wortelknol. Dit betekent dat hij water vasthoudt voor tijden dat er weinig water is. Het is belangrijk dat deze knolletjes niet in het water blijven staan. Dus geef hem eens in de twee weken water. Je kan de grond gerust uit laten drogen aangezien de plant dus water opslaat in zijn knolletjes.

online stekjes kopen

Wat zijn die bolletjes die aan mijn Chinees Lantaarnplantje groeien?

Dit zijn wortelknolletjes. Deze kan je in de grond zetten om hem te stekken. Je kan hem zo in het potje drukken en de stengel in het middel doorknippen. Op deze manier wordt je plant voller.

De String of Hearts zit standaard in het assortiment van onze plantenwinkel Salie. En is eigenlijk bijna altijd wel op voorraad.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd