Koffieplant

Een van de planten in het stekjesabonnement is de Coffea Arabica. Deze plant komt oorspronkelijk uit Ethiopië en heeft het snel koud. Wanneer de temperatuur onder de 15 graden komt, kan hij erg ongelukkig worden.

koffieplant online stekje kopen

De beste plek voor mijn koffieplant

De beste standplaats van een koffieplant is er een met veel licht, maar niet in de directe zon. Dit is echter wel een plant die je kan laten wennen aan direct zonlicht. Bouw het zonlicht geleidelijk op en begin hier absoluut niet mee op de langste dag van het jaar. Eerder juist op de kortste dag van het jaar.

 

Koffieplant water geven

Goed om te weten is dat de koffieplant niet van kalk houdt. Het liefst krijgt hij dus onthard water. Afgekoeld water uit de waterkoker is erg geschikt. Om nu Spa blauw speciaal voor deze plant te kopen is ook zo iets, maar kan wel! De koffieplant houdt wel van vocht, maar pas op dat hij niet in een laagje water blijft staan. Dan krijgt hij wortelrot en daar gaat hij dood aan. Geef de plant een keer per week water. Wanneer het erg warm is mag hij natuurlijk meer en wanneer het kouder is minder. Is de grond bij de volgende keer water geven helemaal uitgedroogd? Dan mag je hem iets meer geven. Kurkdroog hoeft de grond van de koffieplant niet te zijn.

online stekjes kopen

Koffieplant stekken

1. Knip een stuk stengel af van ongeveer een centimeter of 20. 
2. Verwijder alle blaadjes van de stengel en hou er aan de bovenkant een aantal over. 
3. Zet het plantje in potgrond in een klein potje. 
4. Geef haar water zoals je bij de moeder ook al deed. 
5. Pot het plantje over wanneer zij groot en stevig genoeg is. 

Verder goed om te weten:

  • Dit plantje is niet giftig voor katten.
  • Uit gebrande bonen zal je geen koffieplantjes krijgen.
  • De eerste jaren van zijn leven zal de plant geen bessen geven. 
  • Als de plant te donker staat maakt hij geen nieuwe bladeren aan. 
  • Verpotten kan het beste in de lente.

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de koffieplant eigenlijk standaard in het assortiment. Mocht je zeker willen weten of het stekje verkrijgbaar is? Check het dan even via instagram.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd