Hottentotten

De Hottentotten heet officieel Crassula Marnieriana. Een gemakkelijke plant. Hij groet niet heel snel dus geduld is een schone zaak. Het ideale stekje voor de beginnende en luie plantenliefhebber.

hottentotten plant kopen  

Hoeveel water heeft de Crassula Marnieriana nodig?

Deze plant krijgt je het beste dood door hem teveel water te geven. Pas hier dus mee op. In de zomer is een keer per week zelfs teveel. Eigenlijk is het heel simpel, als je je afvraagt of hij water nodig heeft, dan geef je hem geen water. Bij ook maar een beetje twijfel, niet doen. De grond mag volledig droogvallen en uitdrogen. In de winter kan hij met gemak weken zonder water.


De beste plaats voor de hottentotten

Deze plant houdt van de zon! En niet zo’n beetje ook. Zet hem gerust met zijn bakkes in de volle zon. Wel moet de plant wennen aan direct zonlicht wanneer hij dit nog niet kent. Net als wij mensen.

online stekjes kopen

Verder goed om te weten

  • De hottentotten is een klein beetje giftig. Je huisdier zal er niet aan overlijden. Gelukkig is het niet een hele aantrekkelijke plant voor je viervoeter.
  • Deze plant is vrij ongevoelig voor ziekten. Wolluis zou kunnen, maar dit kan je er met gemak vanaf spoelen
  • Als de plant geel of bruin blad krijgt, geef je hem waarschijnlijk teveel water.
  • Extra voeding is niet nodig, maar gebruik cactusgrond wanneer je hem verpot.
  • Stekken doe je door een stengel af te knippen, deze te laten drogen en dan daarna in de grond te zetten.

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de Hottentotten eigenlijk standaard in het assortiment. Je kan het stekje, indien op voorraad, ook online bestellen via de website van Salie. Mocht je zeker willen weten of het stekje verkrijgbaar is? Check het dan even via instagram.

online stekjes kopen van de hottentotten

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd