Mother of 1000

Een van de planten in het stekjesabonnement is de Mother of 1000. Dit vetplantje wordt ook weleens bommenwerper of broedplant genoemd en komt oorspronkelijk uit Madagaskar.

Er groeien kleine baby plantjes aan de randen van het blad (de 1000 kinderen van de mother of de bommetjes van de bommenwerper). Omdat dit zo‘n speciaal plantje is, heeft zij deze bijzondere namen gekregen.

De kinderen en bommetjes vallen op de grond van de plant en daar ontstaan nieuwe baby plantjes.

De officiele naam van de mother of 1000 is Kalanchoe Daigremontiana,

De beste plek voor mijn Kalanchoe Daigremontiana

Eigenlijk maakt het dit plantje niet zoveel uit of ze nou in de zon staat of in de schaduw. Als het maar niet te koud wordt en droge lucht doet haar beter dan een vochtige omgeving. Maar groeien en voortplanten doet ze hoe dan ook wel. 

Mother of 1000 water geven

Dit plantje is gewend aan een droge en berg achtige omgeving dus is niet erg dorstig. Je geeft haar pas water als de grond is opgedroogd en dan maar een klein beetje, de mother is al gauw tevreden.

Kalanchoe Daigremontiana stekken

Zoals je inmiddels weet is dit plantje al aan t stekken voor je het door hebt. Wil je nieuwe plantjes in nieuwe potjes om aan al je vrienden en vriendinnen te geven dan wiebel je gewoon even met het plantje en laat de stekjes in je hand vallen. Omdat de wortels niet zo diep de grond in gaan kan je ze op een schoteltje of ondiep bakje leggen gemixt met wat zand en aarde en binnen no time heb je wat groens om mee aan te komen op al je feesten en partijen.

 

online stekjes kopen

Verder goed om te weten:

  • Dit plantje is giftig voor kinderen, huisdieren en volwassenen.
  • Snoeien is niet nodig, je kan wel de dode blaadjes weghalen als je wil dat je plantje makkelijk verder kan leven.
  • Naast deze populaire namen heeft deze plant natuurlijk ook een Latijnse benaming; ‘Kalanchoe daigremontiana’, probeer dat maar eens uit te spreken!

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd