Calathea

Een van de planten in het stekjesabonnement is de Calathea Roseopicta. De plant is een echte dramaqueen. Dat zijn eigenlijk alle Calathea’s. Ze houden niet van tocht, wil graag vaak gesproeid worden, maar de bloemen dan weer niet. Als hij bloeit… De Calathea is relatief gevoelig voor ziekten en beestjes en ga zo maar door. De bladeren alleen… die zijn zoooo mooi.

calathea stekje online kopen  

De beste plek voor mijn calathea

De meeste Calathea’s houden niet van direct zonlicht. Deze calathea houdt er in ieder geval niet van. Ik adviseer deze plant vaak in een hoek van de kamer waar je verder niet zoveel te zoeken hebt, maar niet direct naast een raam of deur staat. Hij houdt namelijk niet van tocht, dus in een relatief licht hoekje, zonder direct zonlicht is deze op zijn best.


Calathea water geven

Geef de plant liever twee keer per week een beetje water dan in een keer een hele boel. Ze houdt van een hoge luchtvochtigheid, maar houdt er niet van om tijden lang in een plas met water te gaan.

Een Calathea kan je het beste een half uurtje in een bak met water laten staan. Dan drinkt de plant zoveel als hij nodig heeft en zet je hem daarna weer in de pot. Je kan zien wanneer de plant te weinig wat er heeft. De bladeren gaan dan krullen, al kan dit ook van de tocht komen. Ook gaan de bladeren niet meer omhoog wanneer de plant te weinig water heeft.

online stekjes kopen

Verder goed om te weten:

  • De plant is niet giftig voor katten
  • De plant danst. Hij gaat ochtends open en dan laat hij zijn prachtige bladeren zien en wanneer het donker wordt ‘klapt’ hij dicht.
  • Verpotten kan het beste in de lente.

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de Calathea eigenlijk standaard in het assortiment. Je kan het stekje, indien op voorraad, ook online bestellen via de website van Salie. Een grote Calathea is eigenlijk altijd wel te krijgen.

calathea stekje kopen

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd