Hedera

Deze plant krijgt veel namen; Klimop, Eiloof, Veil of Ifte. Zij behoort tot de klimop familie (Araliaceae) en is een houtige liaan die groen blijft. Ze klimt overal tegenop zolang ze maar een voedselrijke bodem heeft. 

De beste plek voor mijn Hedera

Deze plant wordt soms gezien als onkruid omdat zij woekert en snel groeit maar tegenwoordig houden veel mensen haar graag als kamerplant. Buiten gaat ze woekeren maar binnen kan je haar goed in toom houden. Dit komt doordat zij dan groeit in een pot. Je kan haar binnen het beste in de schaduw of half donker zetten. Als je haar in de zon zet kunnen de bladeren wat lichter van kleur worden.
Je kan met de hedera je hele huis versieren door haar bijvoorbeeld om een kast, palen of tafelpoten te laten groeien.

Een klimop water geven

Houd de grond van de pot vochtig maar zorg ervoor dat er onderin geen water blijft staan. Een Hedera heeft weinig water nodig om te kunnen blijven leven en groeien en gaat meestal jaren mee. In het begin is het wel handig regelmatig te checken of ze water nodig heeft zodat je weet wat ze de komende jaren voor behandeling verlangt.

online stekjes kopen


Klimop stekken

Stek de Hedera in de zomer als volgt; snij net onder een blad de uitloper af en zet haar alleen of met 2 stekjes in een glas water. Na 4 á 6 weken heeft zij genoeg wortel geschoten en kun je haar in een pot plaatsen. Verstandig is elke 2 jaar te verpotten zodat zij ruimte blijft houden om te kunnen groeien.

Verder goed om te weten over deze kamerplant

  • Je kan deze plant overal ter wereld vinden; Europa, Japan, Noord-West Afrika en Zuid- en Midden- Azië.
  • Deze plant kan wel 25-30 meter lang worden.
  • Aan het eind van de herfst kunnen bij deze plant bloemen ontstaan die worden gegeten door bijen en insecten omdat zij erg rijk zijn aan nectar. Buiten dan, binnen vinden ze waarschijnlijk minder aftrek.
  • De Hedera is giftig voor huisdieren. Dus zet haar buiten bereik van je kleine maatjes.

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd