Tillandsia

In het stekjesabonnement zit ook de Tillandsia. Volledige naam is Tillandsia Funckiana en ze is een lid van de Bromelia familie. In de volksmond is dit een luchtplantje. Wij noemen haar voor het gemak even Tilla. Het is een plant die van oorsprong uit Midden- en Zuid Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde staten komt.

Enkele bijzonderheden aan deze planten zijn dat ze geen of nauwelijks wortels hebben, dat er wel 400 soorten zijn en dat ze groeien in bossen, woestijnen en ook gewoon op rotsen.

tillandsia in het stekjesabonnement

 

De beste plek voor mijn Tillandsia

Frisse lucht doet Tilla goed.
In een niet al te natte zomer staat ze het liefst buiten, echter kan het niet altijd een 'niet al te natte zomer' zijn en dan kan je de tilla ook goed binnen kwijt; in indirect zonlicht 's zomers en in de winter kan ze wel in de zon.

De Tillandsia leent zich er goed voor om in een schaal met stenen te leggen. Ook leuk is in een glazen bol die je ophangt. Tijdens de kerst wordt hij zelfs door sommige mensen in de kerstboom gehangen.

Tillandsia water geven

Tilla gaat eigenlijk het allerbest op regenwater en maak haar niet al te nat wanneer je haar water geeft zodat ze niet gaat rotten. Éen keer in de week sproeien is in de winter voldoende en in de zomer kan je dat vaker doen maar dat hoeft niet. Mocht je voorkeur uitgaan naar weinig verzorging geven, zet haar dan in de badkamer, daar blijft ze lekker warm en nat en hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Zorg wel dat ze niet te nat blijft, dan gaat ze rotten.

online stekjes kopen

Verder goed om te weten

  • Temperatuur is voor de Tillandsia al gauw goed, tussen 10 en 32 graden zit je op het juiste pad.
  • Weinig licht en een hoge temperatuur is voor deze plant geen lekkere combi. In de winter voor een raam waar geen CV onder zit gaat ze lekker.
  • Ze groeit langzaam en houdt niet van veel eten, mocht ze er toch hongerig uit zien geef haar dan af en toe een beetje bromeliamest.
  • De Tillandsia maakt kindjes om haar heen, die kindjes vreten haar op waardoor ze langzaam sterft maar daar gaan wel een aantal jaren over heen.

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de Tillandsia eigenlijk standaard in het assortiment. Je kan het stekje, indien op voorraad, ook online bestellen via de website van Salie.

 

 tillandsia online kopen

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd