Augurkenplantje

Een van de planten die meestal in het stekjesabonnement zit, is het Augurkenplantje. Deze wordt ook de Delosperma Echinatum genoemd, zij valt onder de Delosperma familie. 
Het Augurkenplantje komt uit Zuid-Afrika en kan onder de juiste omstandigheden in de zomer hele gezellige gele of witte bloemetjes krijgen.

stekje van pickle plant

 

De beste plek voor mijn Augurkenplant

In tegenstelling tot veel andere kamerplanten doet het Augurkenplantje het wél heel goed in direct zonlicht. Ze staat graag in de vensterbank in een kamer met een temperatuur tussen de 12 en 25 graden.

Mocht het in de zomer echt heel warm worden, laat haar dan tijdens de hete uren even afkoelen in de schaduw.

Delosperma Echinatum water geven

Het Augurkenplantje heeft niet veel water nodig. Één keer in de week á twee weken water geven is zat voor dit plantje. Als de potgrond droog aan voelt is een scheutje water voor dit plantje ook een prima frequentie.
Dit zelfvoorzienende wondertje kan het vocht in de blaadjes opslaan waarmee ze zichzelf in leven houdt. Ze zorgt zelfs zo goed voor zichzelf dat wanneer je haar te veel water geeft je een grote kans hebt op wortelrot. Wanneer er blaadjes afvallen is dit waarschijnlijk het geval. Dat willen we niet, dus liever te weinig water dan teveel!

online stekjes kopen

Augurkenplant stekken

Het stekken van het Augurkenplantje is heel simpel:

  1. Knip een steeltje af met minimaal 4 blaadjes.
  2. Verwijder de onderste twee blaadjes.
  3. Zet de steel in de aarde.
  4. Geef eens per week water.

Verder goed om te weten

  • 1x per maand plantenvoeding vindt het Augurkenplantje meer dan genoeg. Of gebruik de tabletten van Soil Sisters. Deze verkopen we in onze winkel Salie in Leiden.
  • Het Augurkenplantje is in staat liggend, staand, zittend, kruipend en als je niet oplet zelfs lopend te groeien, echt alles is mogelijk.
  • De augurken worden zo genoemd omdat ze op augurken lijken maar ze zijn niet eetbaar.
  • Voor dit plantje kan je gewone universele potgrond gebruiken. 

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit het augurkenplantje eigenlijk standaard in het assortiment. 

 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd