Augurkenplantje

Een van de planten die ook in het stekjesabonnement zit, is het Augurkenplantje. Deze wordt ook de Delosperma Echinatum genoemd, zij valt onder de Delosperma familie. Het Augurkenplantje komt uit Zuid-Afrika en kan onder de juiste omstandigheden in de zomer hele gezellige gele of witte bloemetjes krijgen.

stekje van pickle plant

 

De beste plek voor mijn Augurkenplant

In tegenstelling tot veel andere kamerplanten doet het Augurkenplantje het wel heel goed in direct zonlicht. Ze staat graag in de vensterbank in een kamer met een temperatuur tussen de 12 en 25 graden.

Mocht het in de zomer echt heel warm worden, laat haar dan tijdens de hete uren wel even afkoelen in de schaduw.

Delosperma Echinatum water geven

Het Augurkenplantje heeft niet veel water nodig. Één keer in de week a twee weken is meer dan voldoende. Of gewoon als de potgrond droog aan voelt. Dit zelfvoorzienende wondertje kan het vocht in de blaadjes opslaan waarmee ze zichzelf in leven houdt. Ze zorgt zelfs zo goed voor zichzelf dat wanneer je haar te veel water geeft je veel kans hebt op wortelrot met teveel water. Wanneer er blaadjes afvallen heb je hier waarschijnlijk mee te maken. Dat willen we niet, dus liever te weinig water dan teveel!

online stekjes kopen

Augurkenplant stekken

Het stekken van het augurkenplantje is heel simpel:

  1. knip een steeltje af met minimaal 4 blaadjes
  2. verwijder de onderste twee blaadjes
  3. zet de steel in de aarde
  4. geef eens per week water

Verder goed om te weten

  • 1x per maand plantenvoeding vind het Augurkenplantje meer dan genoeg. Of gebruik de tabletten van Soil Sisters. Deze verkopen we in ons kantoor: plantenwinkel Salie.
  • Het Augurkenplantje is in staat liggend, staand, zittend, kruipend en als je niet op let zelfs lopend te groeien, echt alles is mogelijk.
  • De augurken worden zo genoemd omdat ze op augurken lijken maar ze zijn niet eetbaar.
  • Voor dit plantje kan je gewone universele potgrond gebruiken. 

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit het augurkenplantje eigenlijk standaard in het assortiment. Je kan het stekje, indien op voorraad, ook online bestellen via de website van Salie.

stekje augurkenplant online kopen

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd