Hoya Kerrii

Als je de omschrijving hoort van deze plant zou je bijna zin hebben om haar op te eten. Ze heeft lekkere, dikke, vlezige bladeren in de vorm van hartjes of zeg maar harten en ze kan groeien als de beste. Deze Hoya komt oorspronkelijk uit Zuid- Oost Azië en is daar te bewonderen als slingerplant met slierten van wel 4 meter lang. Een steel helemaal vol met hartjes! Daar wordt je toch blij van!

kamerplant valentijn hoya kerrii stekjesabonnement

De beste plek voor mijn hartjesplant

Hoya wil het liefst zo veel mogelijk licht en warmte, laat haar niet in een ruimte onder de 18 graden maar houd haar lekker warm.

Overdrijven hoeft ook niet, zet haar tijdens een hete zomer tussen de middag op een wat koelere plek zodat de hartjes niet in vuur en vlam komen te staan en verbranden. Volle zon gaat ze niet al te best op, een beetje licht is wel lekker maar overdrijf niet.
Zet haar 's winters niet te dichtbij de kachel, dan wordt het te heet onder haar voeten.

 

Hoya Kerrii water geven

Geef Hoya twee keer per week een scheutje water, als de grond droog is. Ze ziet eruit als een vet plant maar dat is ze niet. Vergeet haar dus niet te bewateren.

online stekjes kopen

Hoya Kerrii stekken

Als je Hoya wil stekken moet je met een goede dosis gezond geduld zijn uitgerust. Het kan wel een maand of maanden duren voor ze begint te groeien. De vraag is zelfs of dit gaat lukken van alleen een bladstek.

Het stekken kan op water en in de grond, het begin is in beide gevallen hetzelfde; knip een stuk stengel af van zo'n 10 cm. Knip de onderste bladeren van de afgeknipte stengel weg en zorg ervoor dat de knobbel waar het onderste blad aan vast zat onder water zit. Ga je voor een groei in de aarde, stop haar dan dieper in de grond dan wat je in water zou doen en zorg dat je de grond licht vochtig houdt tot de stek is geworteld. Daarna kun je haar water geven zoals je ook bij de moederplant al gewend was. Je komt erachter of het plantje geworteld is door heel zachtjes aan het plantje te wiebelen/ trekken en te voelen of zij stevig vast zit. 

Verder goed om te weten:

  • Hoya Kerrii wordt vaak verkocht als plant maar eigenlijk koop je dan maar 1 enkel blad waar een hele slinger uit kan ontstaan.
  • Wist je dat de Hoya Kerri een totaal andere plant is dan de string of hearts? Deze zit overigens ook in het stekjesabonnement. De enige overeenkomst die ze hebben is dat ze bladeren in de vorm van harten hebben.
  • Je hebt heel veel verschillende soorten Hoya's. Dit is er slechts ééntje. Heb je een Hoya met veel kleuren op haar blad dan heeft ze meer licht nodig dan wanneer zij een groen blad heeft.

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de Hoya Kerrii eigenlijk standaard in het assortiment rondom de maand februari. Het is natuurlijk het perfecte valentijnscadeau voor plantenlovers.  Mocht je zeker willen weten of het stekje verkrijgbaar is? Check het dan even via instagram.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd