Erwtenplant

De officiële naam van de Erwtenplant is Senecio Rowleyanus. We kennen hem ook onder de naam String of Pearls. Veel mensen vinden het een moeilijk plantje, dus voor beginners is deze niet heel erg geschikt. Maar abonnee’s van het stekjesabonnement zijn niet bang voor een uitdaging, dus soms zit er ook een plantje bij die wat extra aandacht nodig heeft.

erwtenplant string of pearls stekje kopen  

Wat is de beste plek voor mijn Erwtenplant?

De String of Pearls houdt niet van zon, maar wel van licht. Oorspronkelijk komt deze plant uit het warme Afrika. Hij groeit hier in de schaduw van andere planten over de grond heen. Deze plant leeft dus beschut tegen de felle zon, maar een echte schaduwplant kan je het met Afrikaanse roots niet noemen.

Hoeveel water heeft de Erwtenplant nodig?

Weinig. Een Erwtenplant mag best wel eens uitdrogen, dat is helemaal niet erg. Eigenlijk is de regel als volgt: worden de erwtjes langwerpig? Dan is er water nodig. Verschrompelen de erwtjes? Dan hebben ze te veel water gehad. De kans is dan groot dat je hem hebt verzopen. 🙁

online stekjes kopen

Hoe stek ik de String of Pearls?

Dat is erg eenvoudig. Je knipt een stengel af. Daar waar je de stengel hebt afgeknipt haal je de onderste erwtjes van de steel. Vervolgens zet je de steel in de licht vochtige aarde. Op de plaats waar eerst erwtjes zaten zullen nu worteltjes groeien. Wanneer hij worteltjes heeft gekregen, kan je hem in de aarde zetten.

 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de Erwtenplant eigenlijk standaard in het assortiment. Je kan het stekje, indien op voorraad, ook online bestellen via de website van Salie. Mocht je zeker willen weten of het stekje verkrijgbaar is? Check het dan even via instagram.

stekje online kopen string of pearls erwtenplant

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd