Erwtenplant

De officiële naam van de Erwtenplant is Senecio Rowleyanus. We kennen hem ook onder de naam String of Pearls. Veel mensen vinden het een moeilijk plantje, dus voor beginners is deze niet heel erg geschikt. Maar abonnee’s van het stekjesabonnement zijn niet bang voor een uitdaging, dus soms zit er ook een plantje bij die wat extra aandacht nodig heeft.

erwtenplant string of pearls stekje kopen  

Wat is de beste plek voor mijn Erwtenplant?

De String of Pearls houdt niet van zon, maar wel van licht. Oorspronkelijk komt deze plant uit het warme Afrika. Hij groeit hier in de schaduw van andere planten over de grond heen. Deze plant leeft dus beschut tegen de felle zon, maar een echte schaduwplant kan je het met zijn Afrikaanse roots niet noemen.

Hoeveel water heeft de Erwtenplant nodig?

Weinig. Een Erwtenplant mag best wel eens uitdrogen, dat is helemaal niet erg. Eigenlijk is de regel als volgt: worden de erwtjes langwerpig? Dan is er water nodig. Verschrompelen de erwtjes? Dan hebben ze te veel water gehad. De kans is dan groot dat je hem hebt verzopen. 🙁

online stekjes kopen

Hoe stek ik de String of Pearls?

Dat is erg eenvoudig. Je knipt een stengel af. Daar waar je de stengel hebt afgeknipt haal je de onderste erwtjes van de steel. Vervolgens leg je de steel op de licht vochtige aarde. Op de plaats waar eerst erwtjes zaten zullen nu worteltjes groeien. Dit heeft wel wat geduld nodig, gelukkig ontvang je het stekje al met worteltjes.

Verder goed om te weten 

  • De erwtjes zijn niet om te eten. 
  • De bloemetjes van dit plantje kunnen naar kaneel ruiken. 
  • Leuk om naar dit plantje te kijken met in je achterhoofd zijn Afrikaanse roots en de lange dreads die langs de pot van de plant hangen. 

Bij Plantenwinkel Salie in Leiden zit de Erwtenplant eigenlijk standaard in het assortiment. Mocht je zeker willen weten of het stekje verkrijgbaar is? Check het dan even via instagram.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd