Lipstickplant

Ze noemen haar ook weleens Aeschynanthus. Mocht je dat niet kunnen uitspreken of onthouden dan kun je haar lipstickplant of schaamrood noemen. Die ene naam heeft ze te danken aan de bloemetjes die eruit zien als lippenstiftjes. En die andere, ja dat mag je zelf verzinnen. Van oorsprong komt deze plant uit tropisch Azië waardoor zij ook goed functioneert in je vochtige badkamer. 

De beste plek voor mijn Lipstickplant

Een plekkie in het licht zonder knal zon is voor deze plant het beste. Ze zeggen dat je deze plant het beste niet op het noorden kan zetten omdat daar te weinig licht is. Verder zijn alle windrichtingen goed behalve als ze op het zuiden staat dan moet ze een stukje (een meter of 2) van het raam af staan.

Lipstickplant water geven

Weet je wat de Lipstickplant het lekkerste vindt? Lauw water, niet koud maar lekker hand warm. Ze vind 1 

à 2 keer per week wel voldoende, zolang haar kluit maar niet super nat is maar ze ook niet uitgedroogd raakt dan is het goed.

Lipstickplant stekken

Deze plant wil regelmatig gesnoeid worden omdat ze nogal een wilde bras is. Haar lange lokken groeien als kool. Als je haar wilt stekken neem je gewoon een of meerdere van de afgeknipte stengels, een centimeter of 10/15. Haal daar van de onderste 5 centimeter bladeren af en steek dat stuk in de grond. Een beetje een lichte plek en een aantal weken geduld, af en toe wat water en veel liefde en je hebt er zo nog 'n plantje bij.

online stekjes kopen

Verder goed om te weten over de Aeschynanthus

  • Voor de beste groei wil deze plant minstens eens per twee jaar worden verpot.
  • Eens in de lente, de zomer en in het begin van de herfst vindt deze plant het wel lekker een beetje plantenvoeding te krijgen.
  • Deze plant is niet giftig voor dieren en kinderen, dat is ook weleens leuk. Eten van deze plant is overigens nog steeds geen aanrader.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd